Pálava
Barva je zlatavá s výraznou viskozitou. Ve vůni lze cítit jemné tóny černého bezu, růží a tropického ovoce. Chuť je mimořádně kořeněná a plná s výrazným zbytkovým cukrem, který je dokreslen pěknou kyselinkou.
Jak víno chutná?
U naší Pálavy si zakládáme především na její lahodnosti. Proto se snažíme mít u tohoto vína vždy o něco vyšší cukr než kyseliny, díky tomu pak vznikne víno v jemným zbytkovým cukrem, který podtrhuje lahodnost a pikantnost naopak doplňují svěží kyselinky.
Vhodné jídlo k tomuto vínu
K naší Pálavě doporučujeme spíše výraznější francouzské sýry, které se perfektně snoubí s vyšší zbytkovým cukrem a výraznější aromatikou vína Pálava.
Původ vína
Pálava pochází z malebné obce Perná, která se zasazena přímo do srdci Pálavy. Vznikla křížením odrůd Müller Thurgau a Tramínu červeného. Vyšlechtil ji pan Ing. Josef Veverka v roce 1953.
Kategorie: | Bílé víno |
---|---|
Přívlastek: | Výběr z hroznů |
Viniční trať: | Podsedky |
Obec: | Vranovice |
Sladkost: | Polosladké |
Alkohol: | 12,5 % |
Zbytkový cukr: | 42,6 g/l |
Kyseliny: | 6,7 g/l |
Cukernatost: | 25 °ČNM |
Číslo šarže: | 2023/07 |
Ročník: | 2023 |
Alergeny: | Obsahuje oxid siřičitý |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.