Ryzlink vlašský Pod Valtickou
Novinka v našem portfoliu! Letos poprvé jsme vyrobili Ryzlink vlašský z tratě Pod Valtickou. Vínu dominuje vyšší zbytkový cukr s ovocnou vůní, které dominují lesní jahody.
Jak víno chutná?
Ve vůni lze nalézt citronovou kůru v kombinaci s růžovým grepem. Chuti dominuje výrazná kyselinka, která je zjemněna lehkým zbytkovým cukrem. Pokud víno necháte déle v ústech, začne se probouzet lehká mineralita způsobena právě vápencem.
Vhodné jídlo k tomuto vínu
Díky své výraznější kyselince víno doporučujeme spíše k tučnějšímu vepřovému masu, ideální je pak například krkovice na grillu.
Původ vína
Viniční trať – Purmice Ryzlink vlašský je odrůda, která svůj původ našla ve Francii a odtud se rozšířila dále do Evropy. Oblast okolo Pálavských vrchů je naprosto mimořádná právě pro pěstování této odrůdy. Perfektně funguje se zdejším mikroklimatem a hlavně se složením půdy, kde dominuje vápenec. |
Kategorie: | Bílé víno |
---|---|
Sladkost: | Polosladké |
Alkohol: | 14 % |
Zbytkový cukr: | 36,1 g/l |
Kyseliny: | 5,8 g/l |
Cukernatost: | 26,5 °ČNM |
Ročník: | 2023 |
Podoblast: | Mikulovská |
Obec: | Mikulov |
Viniční trať: | Pod Valtickou |
Číslo šarže: | 03/23 |
Jakost: | Moravské zemské víno |
Alergeny: | Obsahuje oxid siřičitý |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.